Resedagboken 13/7 2013, Tallskogen i Druskininkai

Idag har vi gått genom tallskogen söder om Druskininkai. Fem minuter från hotellet börjar tallskogen. Det finns lite olika varianter på hur man kan gå. Vi valde en “rutt” som var på drygt en halvmil. Stigen är asfalterad för ett antal år sedan så skogen börjar ta över. Med jämna mellanrum så finns det vind och regn skydd. Inget man är van ifrån Sverige…. men här finns de minst efter varje kilometer. Allt ifrån lite enklare till lite mindre hus.

De vanligaste sättet att ta sig runt är med cykel men vi njuter av att gå. Ibland så kommer det några stycken som cyklar förbi. Idag såg vi två från Frankrike men annars så är det infödda och några vitryssar och ryssar. Vi har än så länge inte hört någon prata något skandinaviskt språk. Inte undra på det nu när vi nästan är i Vitryssland och då bör det krylla av rysk maffia…

Hotellet är fint ligger bra till mitt i byn. En lite balkong mot lindar som doftar himmelskt. Tur med vädret än så länge. I morgon blir det ett besök i en “park” där man samlat en massa saker ifrån sovjettiden. Vi får se hur det blir.

Druskininkai

Vackert när solen lyser på tallarna.

Druskininkai

Försökte hitta något som gick på tvärs mot alla raka tallar, inte helt enkelt.

Druskininkai

De flesta cyklar i skogen så rätt som det är så kommer det några som kör förbi.

Druskininkai

En fin plats att ta en rast på. En liten höjd i skogen med rätt gles skog. Alldeles tyst, några kilometer från Vitryssland

Druskininkai

Där vi tog en rast hade någon ritat den här bilden kring frihet.

 

Druskininkai

Christina går längs med den asfalterade stigen, men det var ett tag sedan den las så skogen börjar ta över. Men det är alltså kilometer med en stig som den hör och minst varje kilometer finns det ett skydd i form av ett vind och regn skydd.

Druskininkai

Man säljer blåbär längs vägarna. Parkerar helt enkelt en bil i vägrenen och ställer upp sina burkar med blåbär och kantareller på motorhuven. När vi går i skogen så ser vi rätt ofta lite äldre som plockar bär för hand.

Druskininkai

Björnmossa i soljus

Druskininkai

En randig Johan

Druskininkai

Vid en liten sjö går det ut en brygga genom vassen. Sjön har näckrosor, grodor och lite småfisk – det som går att se i alla fall….

Druskininkai

Vid en liten sjö går det ut en brygga genom vassen. Sjön har näckrosor bland andra saker….

Druskininkai

Vid en liten sjö går det ut en brygga genom vassen. Sjön har gröna grodor och lite småfisk bland andra saker….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *