Resedagboken Litauen 6 juli 2013, Kaunas

Då har vi äntligen landat i Kaunas. Skönt att vara här igen. Idag firar Litauen sin nationaldag vilket vi inte visste. Men det var extra lugnt idag så vi förstod det efter ett tag. Vi planerar att vara med nu idag på kvällen när det firas, kommer att bli en operett utomhus ner vid den gamla borgen som ligger där floderna går ihop vid gamla stan.

Flyget hit gick som vanligt smidigt, knappt en timma och sedan 20 minuter med taxi in till vårt hotell. Idag åkte vi med en vänlig men lite väl hetsig man i hans taxi. Gick undan… kostar 180 kr med dricks. Hotellet Ibis är nybyggt och fint. AC på rummet som kostar tusen kr för tre nätter med frukost…

Nu har vi precis kommit tillbaks efter att ha ätit lunch och fikat samt går den långa promenadgatan som är lång… sträcker sig ner till gamla stan. Svårt att beskriva känslan som vi har för den här staden, kan alltid hoppas att du som läser får komma hit och kanske också känna samma sak.

Vi fick vår första rödbetssoppa nu på lunchen se nedan…..en perfekt start.

Lunch Kaunas

Vad kostade lunchen? 45 kr tillsammans. God och vällagad. Underbart 😉

I menyraden ovanför kan du se lite mer av de bilder som jag tog med min Iphone idag efter lunch, klicka på “Bilder från Kaunas 6/7 2013” om du vill. Hoppas du hittar någon bild som får dig lite nyfiken på Kaunas.

1 thought on “Resedagboken Litauen 6 juli 2013, Kaunas

  1. Härligt med lite beeproopsoup!!! 🙂 Nästa år följer vi med så kan vi mysa tillsammans allihopa.
    Idag är det svettigt här hemma, legat nere vid 4H-gården och kikat i guideböckerna. Finns så otroligt mycket att uppleva så vi vet inte vart vi skall börja!

    Felix hälsar så gott och ser fram emot nästa år 🙂
    Puss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *