Resedagboken 7 juli 2013, Kaunas

Hotellfrukost, flodfärd och årets första kantareller.

Hotellfrukostar i flera veckor, underbart ! Våra första nätter tillbringar vi på Ibis hotell och fick njuta av deras frukostbord som tyvärr var lite barskrapat när vi släpade oss ner efter vår första sovmorgon på semestern. Kanske var det de hungringa unga två metersmännen som länsat faten. Vi delar hotell med en massa basketspelare som får huka sig i dörrposterna och lämnar hissarna svettångande. Annars kunde vi unna oss äggröra, mörkt lokalt bröd och kryddost, samt lite ekologisk yogurt och kaffe som hade lite kräm i sig.

breakfast in Kaunas Ibis Hotel

Den första frukosten på resan.

 

Under ett par timmar mitt på dagen gled vi sakta fram på floden Nemunas och tittade på dess lummiga och lugna omgivningar. Turen åkte vi med en restaurangbåt. Båten bjöd på en hel del hålligång i form av slagermusik och ett gäng uttråkade ungar som underhöll. Längs floden satt folk och solade, fiskade och en och annan tog sig ett dopp.

Boat tripp Kaunas

Christina sitter i rosa och har solglasögon i mitten på bilden. Klicka på bilden så ser du.

 

Årets första kantareller! Här äter vi dom med gräddsås, stekt fläsk och god kokt potatis.

Lunch Kaunas

Lunch, 30 kr.

 

Middag på kvällen

Vi gick på en rekommendation från “in your pocket” och valde en restaurang på en bakgata  . Vi var de enda gästerna. Vi slog på sort och tog in förrätter – vitlöksbröd och en äggsallad. Blev mätta redan där… sedan blev det Kyckling Kiev men tyvärr så fick vi in pommes frites istället för potatis men det spelade inte så stor roll, de räckte gott med Kiev kycklingen. Två olika sorters öl, Christina valde Grimberger och den slog som vanligt det mesta, även den ofiltrerade ölen som jag tog in. Notan gick på 133 kr och det var ok mat men vi väljer nog framöver att gå efter eget val av restauranger.

Finner in kaunas

Ingen större trängsel…

Beer

Vinnaren till höger…

Garlic bread

Gott vitlöksbröd och en mäktig äggsallad

Chicken Kiev

Pansarskal…

3 thoughts on “Resedagboken 7 juli 2013, Kaunas

    • Hej Kerstin, skoj att du fick in en kommentar, 🙂 då vet vi att det funkar. Skall se om vi kan locka dig och Peo hit över. Kram Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *